maanantai 10. marraskuuta 2014

Kiksejä




Tuossa edellis viikon sunnuntaina, kun olin matkalla kotiin bussilla, kuuntelin tavalliseen tapaan musiikkia. Kuulokkeista alkaa pian kuulua Sinitaivaan biisi When winter comes. Biisi soipi juuri täydellisesti sen hetken fiilikseen, pimeyteen mikä vallitsi ulkona ja niihin kauniisiin, mutta surullisen näköisiin maisemiin, jotka näin bussin ikkunasta vilisevan ohitse. Tunsin siinä kohtaa oloni todella hyväksi, rennoksi ja iloiseksi. Mikään ei siinä kohtaan murehdittanut minua, vaikka stressin aiheita olisi ollut monta. Nautin siitä hetkestä paljon.. Kyllä siinä muutama kyynelkin pääsi..Onnesta luulisin?

Tämä tapahtuman jälkeen jäin pohtimaan asiaa ja rupesin myös miettimään, että mitä muita biisejä minulla on josta saan/olen saanut samanlaisia tunteita ja kiksejä...
Niitä sitten jokusen tuossa keksinkin ja listailinkin ylös. Nyt on sen aika, kun jaan nämä biisit teidän kanssanne!

Uusimpana tulokkaana listalla on Mikko Pohjolan - Sängyn reunalla.. Tämä biisi päätyil listalle vasta viime tiistaina. Melodia iski minuun ensimmäisenä sen jälkeen sanat, kun kerkesin niihin syventyä paremmin.¨



(En saanut joitakin biisejä upotettua postaukseen Youtubesta, tai niitä ei ollut siellä. Niin pääset kuuntelemaan Spotifystä biisit klikkaamalla biisin nimeä.)

Seuraavat biisit listaltani löytyvät Myrskytuulen levyltä sirpale onnea. Ensimmäinen biisi on Kuumailmapllo. Tämä laulu on siitä kummallinen, että kun aloin kuuntelemaan levyä jossa tämä laulu on, niin skippasin aina kyseisen biisin, koska en voinut sietää sitä. Sitten meni aikaa eteenpäin joku kuukausi. Tein kotitöitä ja samalla kuuntelin Myrskytuulen levyä ja tämä biisi alkaa soimaan. Siinä vaiheessa en päässyt biisiä skippaamaan ja kuuntelin laulun. Siinä vaiheessa se iski ja kunnolla! Laulun sanat iskivät minuun ja siitä lähtien olen pitänyt paljon kyseisestä biisistä. Tämä laulu on täydellinen stressin poistaja!

"Näin yllä kaupungin, mä kuumailmapallon kirkkaankeltaisen, mä työni keskeytin, ja tunsin kuinka nousin huolet, murheet pois potkaisten"



Toinen biisi samalta levyltä on  Jäit mua odottamaan, Tähän lauluun taas rakastuin heti sen sävelen ja kauniiden sanojen takia. Laulun sanoissa on kaunista viestiä rakkaudesta. Miten mies ihastuu toiseen naiseen ja lähtee tämän toisen naisen mukaan ja jättää nykyisensä. Nainen kuitenkin antaa miehen mennä ja sanoo "sydän sut vielä kotiin tuo". Mies myöhemmin tajuaa, että hänen lähtönsä oli virhe..."ja mä tajuan, rakastan, edelleen sua niin, siihen erehdys tämä turha tarvittiin.."

Kiksilistalleni kuuluu myös Tommi Soidinmäen - Katselkaa taivaalle iltaisin . Biisi löytyy Tommin uudelta levyltä Yhdeksäs elämä. Tässä biisissä kiehtoo taas sanat...Niihin on monen varmasti helposti samaistua.

Sitten päästään listalla seuraavaan instrumenttaali biisiin, joka on Varjokuva - Pandoras Box  
Täsä biisistä irtoo kanssa mahtavat kiksit, kun fiilis ja kaikki on kohdallaan. Tämä biisi on oikeen hyväntuulen biisi!

Seuraava biisi on Lintu. Tämä biisi on tullut tutuksi lapsuudesta. Koulussa lauloimme tätä useasti, koska minä toivoin aina tätä. Sanoissa on kaunis tarina ja sävel on todella nätti. Nykyään Finlanderssin instrumenttaali versio on monella soittolistallani, sen kauniin sävelen takia,




Viimeinen laulu  Lonely Shepherd , joka ei todellakaan ole vähäisin! Laulu tunnteaan suomessa, myös nimellä yksinäinen paimen. Muistan lapsena jo kuulleeni laulun useasti, sillä isäni oli joskus markkinoilta ostanut sellaisen "inkkari levyn", josta tämä biisi löytyi. Levyä kuunneltiin meillä siihen aikaan aika paljon. Pidin silloin jo kovasti tästä biisistä.
Sittemmin aloin käymään paljon Hurman keikoilla ja he vetävät tätä biisia. Heidän soittamanaan se kuulostaa aivan mielettömältä! Harrin accordinan soitto on vaan niin kaunista! Accordinan ääni on yksi kauneimmista äänistä, joita tiedän.







Onko teillä joitakin vastaavanlaisia lauluja, joista saatte kiksejä? Tai sellaisia lauluja, jotka ovat jääneet lapsuudesta, tai niissä on vain paljon muistoja ja ne merkitsevät teille paljon? Olisi mielenkiintoista kuulla :) 



2 kommenttia:

  1. voi että, ite päädyn kans välillä kuunteleen biisejä jotka merkkaa mulle paljon... yleensä siinä itku tulee, tiedä sit oikeen et miks... lähinnä varmaan sen takia että niistä on muistoja tai sit ne on vaa niin ihania kappaleita <3 joskus jopa tulee vaan sellanen fiilis et ei helvetti tää biisi on hyvä! pakko kyl sanoo et musiikki on kyl yks tärkeimmist asioista mitä vaa voi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Mulle kanssa musiikki todella tärkeää ja kuuntelen sitä päivittäin paljon! :3 Musiikit auttaa yli huolien ja murheiden ...:)

      Poista